Αγαπά άραγε περισσότερο την πατρίδα του ο "άριστος" μαθητής από τον "μη άριστο";

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Συζητήσεις προκαλεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι σημαιοφόροι και παραστάτες στην ΣΤ’ Δημοτικού, δεν θα ορίζονται οι μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά όσοι στέκονται τυχεροί, μετά από κλήρωση. "Επιδιώκουμε με αυτό  τον τρόπο την πλήρη αποδέσμευση των συμβόλων από τον έπαινο", αναφέρουν  πηγές του υπουργείου Παιδείας, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι απόλυτα σωστό. Άλλωστε δεν αγαπά περισσότερο την πατρίδα του ο "άριστος" μαθητής από τον "μη άριστο".

Διαβάζοντας προσεκτικά λίγο πιο κάτω στο ίδιο προεδρικό διάταγμα αναφέρεται ότι "Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης". Εδώ πιστεύω όμως ότι κρύβεται και η μεγάλη "παγίδα", την οποία ουδείς αντιλήφθηκε από την αντιπολίτευση, πάνω στην "βιασύνη τους" να αρθρώσουν απλά ένα έστω και στείρο αντιπολιτευτικό λόγο. Και για να γίνω πιο σαφής...

Άποψή μου είναι, ότι ναι μεν η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πρέπει να γίνεται με κλήρωση, αλλά ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού, αλλά μόνο από ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!! Και με την έννοια Ελληνική Ιθαγένεια δεν εννοώ  τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως έχει τροποποιηθεί τελευταία με τους Ν. 4251/2014 και Ν. 4332/2015, τον οποίο αν διαβάσει κάποιος προσεχτικά, θα διαπιστώσει ότι ο συντάκτης του έχει μπλέξει (σκοπίμως;) τις έννοιες Υπηκοότητα και Ιθαγένεια, σε τέτοιο βαθμό που αποτελεί ένα "έκτρωμα", αλλά πρέπει να γίνει μια σοβαρή υπερκομματική συζήτηση για τα κριτήρια απόκτησής της.

άρθρο από το vapostolopoulos.eu

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος