Απόψεις

Καλοκαίρι…

Σαν τέλειωνε το σχολείο…

Μεσημέρι…

Εδώ θα καθίστε… Δε θα πάτε πουθενά… Τέτοιες ώρες ο κόσμος ησυχάζει… Δε θέλει φασαρίες, η παρότρυνση της μάνας.

Είπαμε να μην ασχολούμαστε συνεχώς με τα ίδια, αλλά οι προκλήσεις που είναι για γέλια και για κλάματα, δεν μας το επιτρέπουν πάντα!!

Διαβάσαμε στο τοπικό ηλεκτρονικό site kalavrytapress.gr, ότι ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης, το Σάββατο 3/6 περιόδευσε στα χωριά του Δήμου Καλαβρύτων, Δάφνη, Λυκούρια, Κλειτορία καθώς και στην πόλη των Καλαβρύτων. Στη διάρκεια της παρουσίας του ο βουλευτής συναντήθηκε με κατοίκους και αυτοδιοικητικούς

Υπάρχουν δυο σημεία που αποπροσανατολίζουν τους επισκέπτες, χειμώνα καλοκαίρι.

Η κτηνοτροφία διαβάσαμε ήταν στο επίκεντρο σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στελέχη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια!

Στις παραγράφους του τελευταίου φύλλου της Φωνής των Καλαβρύτων, διαβάσαμε μια εύλογη ερώτηση του εκδότη της κ. Πάνου Τσαπάρα, που απευθύνεται προς την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας σαν την πλέον αρμόδια να απαντήσει.

Στην καινή διαθήκη πράγματι αναφέρεται το «Εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου» (Εξόδ. κ΄9) 
Το ερώτημα σήμερα είναι αν αυτή η δυνατότητα αναφέρεται και σε ΄έναν μακρύ κατάλογο εργαζομένων ή αφορά και υπάρχει μόνο για ιδιοκτήτες και εμποροϋπαλλήλους;

Με αφορμή το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη, που μετά από μια πρόσκληση, την παρουσίασή του παρακολούθησα χτες (Πάτρα, ξενοδοχείο "Βυζαντινό", 7,30 μ.μ.)

Σε Υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε για τους Junior των Καλαβρύτων ο επίσημος αγώνας της Ε.Π.Σ Αχαίας για το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Επιβλήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία της ομάδας που βρισκόταν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εάν δεν πρόκειται για ανάλαφρη, μαζική, άδικη και οριζόντια διάθεση αντιπολίτευσης,σίγουρα είναι ένα λάθος από τον κ. Άγγελο Τσιγκρή σε τουλάχιστον δυο επίπεδα. Ο κ.

Μάης! Ο μήνας των λουλουδιών! Τότε, που η φύση στολίζεται με το πιο όμορφο, πολύχρωμο φόρεμά της. Τότε, που η Καλαβρυτινή γη, δροσοστάλαχτη κι ανθοστολισμένη έχει στις ομορφιές της τον κάμπο και την πλαγιά.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες και με την μαθηματική παραμονή στην κατηγορία να μην έχει επιβεβαιωθεί, φυσικό επόμενο είναι η στεναχώρια, τα παράπονα και η γκρίνια.

Έστω και καθυστερημένα και με κάπως "ανορθόδοξο" τρόπο, ο συμπατριώτης μας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Κώστας Κακκαβάς, μας ενημέρωσε για το άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο thebest.gr με τίτλο "Της εθνικής συμφιλίωσης" το οποίο και αναδημοσιεύουμε σήμερα στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ.

 

Γράφει ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Ναι !! πράγματι χθες 22/4 κάποιες φωτογραφίες συμπολιτών και φίλων στο facebook έδειξαν ότι

Η 1η Απριλίου είναι η μέρα που καλούμαστε όλοι, λόγω εθίμου, να πούμε ψέματα!

Τα ψέματα της πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό.

Ένα ντοκουμέντο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και την Αγία Λαύρα παρουσιάζει με επιστολή του προς το Π.Α.Μ.Ε Εκπαιδευτικών ο δικηγόρος Γιώργος Μάρκου, απαντώντας στην επιστολή τους σε μαθητές.Σε αυτή υποστήριζαν ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν ύψωσε το Λάβαρο της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα.

Χθες 21 Μαρτίου 2017, ο Δήμος Καλαβρύτων και κατ' επέκταση όλοι εμείς οι καλαβρυτινοί, τίμησαμε τον πρωτεργάτη της "Αναπαράστασης της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821 και της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων" κ. Γιώργο Γιαννέλο.

 …17 Μαρτίου! Ημέρα της γιορτής του Αγίου Αλεξίου. Η Καλαβρυτινή κοινωνία σύσσωμη στην υποδοχή των Αγίων Λειψάνων «Τ’ Ανθρώπου του Θεού», που ερχόντουσαν από την Αγία Λαύρα.

Κύριε Κοντογιάννη σας χαιρετούμε από τα Καλάβρυτα της εργασίας, της ησυχίας, της ήρεμης καθημερινότητας, της σκληρής και πολύωρης εργασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων, του μόχθου και του αβέβαιου αύριο των επαγγελματιών, της αφύσικης ανεργίας των νέων, αλλά και της αγωνίας λόγω

Ο ‘Εορτασμός, την Κυριακήν 12 Μαρτίου 2017, των προεπαναστατικών γεγονότων στις 16 Μαρτίου 1821 των Ελλήνων Αγωνιστών, στο Μνημείο της Φροξυλιάς Τουρλάδος Καλαβρύτων, από τους:

γράφει ο Β Αποστολόπουλος

Είχα σκοπό, μέρες που είναι, να μη γράψω κάτι σχετικό, αλλά ήρθε αυτή η φωτογραφία και... "ξεχείλισε το ποτήρι".