Απόψεις

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Η αναβάθμιση των F-16, η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ήταν όσα έθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στις επαφές του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Με μεγάλη χαρά, δημοσιεύουμε ένα ποίημα του συμπατριώτη μας Θεόδωρου Γ. Θανόπουλου, με τίτλο "Η Μουσική", συνοδευόμενο από μια φωτογραφία με τη Φιλαρμονική (“Μουσική”) του Δήμου Καλαβρύτων της δικής του γενιάς. Σε πολλούς από θα θυμίσει πάρα πολλά...

 

Αρκετή συζήτηση γίνεται με αφορμή τις διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Καλαβρύτων ήταν ο άνθρωπος ‘’κλειδί’’ για την επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στην περιοχή των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας.

Με αφορμή την εγκατάλειψη (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) της ορεινής Αχαΐας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της Κλειτορίας, Δάφνης και Αροανίας από κάθε έργο ανάπτυξης και υποδομής, ο συμπολιλτης μας δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μπορεί η ιλαρά να έχει επανέλθει και στην χώρα μας ταλαιπωρώντας μικρούς και μεγάλους, αλλά και στην ομάδα πλειοψηφίας εκδηλώθηκε, παρά λίγο, ‘’πολιτική ιλαρά’’

Είναι σύνηθες, δυστυχώς ,στην Ελληνική επαρχία να υπάρχουν αντιπαλότητες ανάμεσα σε κοινότητες, πόλεις, χωριά που γειτονεύουν και αυτές να εκδηλώνονται μέσα από τον αθλητισμό και κυρίως το ποδόσφαιρο που είναι και το πιο διαδεδομένο άθλημα.

Ο Κωνσταντίνος Κακκαβάς μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής γραμματέας του ΠΕΑΚ μίλησε πριν λίγο στο ράδιο γάμμα για το άδικο και υπερβολικό τίμημα χρήσης που έχει θέσει η Ολυμπία οδός και επιβαρύνει κυρίως τους Καλαβρυτινούς χρήστες το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 6,40 ε

Σε κάθε εκλογική διαδικασία που πραγματοποιείται εντός δημοκρατικών συνθηκών είναι αναγκαίο και φυσιολογικό να περιλαμβάνονται τάσεις, στρατηγικές , φιλοδοξίες ,σχεδιασμός, αντιπαραθέσεις,συνεργασίες κ.ά.

Νέα σχολική χρονιά!..

Όνειρα, φοβίες, ανασφάλειες, άγχος, κούραση, αναστεναγμός, " αχ!.. πάλι απ` την αρχή"... Αισθήματα, συναισθήματα, σκέψεις... στα παιδικά και νεανικά μυαλά...

Άστραψε και βρόντηξε κατά του Κατσιφάρα και των συνεργατών του στην Περιφέρεια, ο πατέρας Βασίλειος Σπηλιόπουλος από το Βεσίνι Καλαβρύτων, ο γνωστός ιερέας με τα εννέα παιδιά που πέρασε στη φιλολογία Πάτρας. 

Τη στιγμή που ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς έλεγε ότι...

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τα καλαβρυτινόπουλα, μαθητές και μαθήτριες, αποφοίτους του Λυκείου και των οικογενειών τους, απηύθυνε ο Βοηθός Δημάρχου για θέματα Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων, κ. Νίκος Μαγκαφάς.

Το μήνυμα του κ. Μαγκαφά έχει ως εξής:

Τώρα που η έξαρση της αντιπαράθεσης περί τη Δικαιοσύνη υποχώρησε, είναι ευκαιρία νηφάλια και επιστημονικά να δούμε βήμα προς βήμα την ουσία των αντιθέσεων με άξονα την γνωστή δήλωση του προέδρου του ΣτΕ.

Απάντηση - σχολιασμό,  στο άρθρο του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου, με τίτλο "τους ξεσκίζει ο Αμβρόσιος" που δημοσιεύσαμε στις 19 Αυγούστου, μας έστειλε ο ιερέας Βασίλειος Σπηλιόπουλος, εφημέριος στο Βεσίνι Καλαβρύτων.

Αφού τον ευχαριστήσουμε, δημοσιεύουμε ολόκληρο το σχολιασμό του:

Άρθρο του Νότη Μαριά από το ekriti.gr

 

Τον Αύγουστο  του 1944 το ναζιστικό θηρίο βαθειά λαβωμένο από τις συμμαχικές νίκες σε όλα τα μέτωπα της Ευρώπης επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε μαζικές εκτελέσεις χιλιάδων αθώων πολιτών. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Άρθρο του Παναγιώτη Ανδ. Ανδριόπουλου

άρθρο του ο Β. Αποστολόπουλου

Επίτιμος δημότης Ανωγείων διαβάζουμε ότι ανακηρύχθηκε χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις μνήμης που οργάνωσε ο Δήμος Ανωγείων, για το Ολοκαύτωμα της πόλης.

Αν ρωτήσει κανείς οδηγούς που κινούνται στην Αγίου Αλεξίου , στο ύψος του πρώην τουριστικού περιπτέρου, θα έχει να σας διηγηθεί ένα περιστατικό που βίωσε βλέποντας μια μπάλα να βγαίνει από την πλατεία και ανέμελα, αλλά πολύ επικίνδυνα, ένα παιδί να την ακολουθεί.

Έως τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στην Α κατηγορία και αυτό ανοίγει την όρεξη σε πολλά σωματεία δημιουργώντας έτσι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο Θεόδωρος Χρήστου Καμπέρος, έγεννήθη εις την Τουρλάδα Καλαβρύτων, μετώκησαν οικογενειακώς το έτος 1940 εις Κλειτορίαν, ήταν ο συνεχιστής του λεβεντόκορμου ΓεροΧρήστου, εις το μεγάλο και φιλόξενο καφενείο στο κέντρο της Κλειτορίας